kolagen w kapsułkach

Kolagen w kapsułkach

Potrzeba suplementacji ustroju w białko kolagenowe wzrasta wraz z wiekiem. Już od 26 roku życia organizm spowalnia produkcję kolagenu, a narastające braki białka powodują liczne dolegliwości m.in. łamliwość włosów, utratę elastyczności i jędrności skóry, bóle stawowe oraz bóle kręgosłupa. Aby im zapobiegać lub zmniejszać skutki nieprzyjemnych przypadłości należy stosować dietę bogatą w kolagen.

Dobrym rozwiązaniem naszych problemów jest suplementacja z wykorzystaniem kapsułek Colvita. Kolagen Colvita to aktywny biologicznie kolagen w kapsułkach; kompletny zestaw aminokwasów tworzących helisę kolagenową w drodze liofilizacji natywnego kolagenu, który został wyizolowany na poziomie molekularnym. Podstawowym składnikiem preparatu jest liofilizowany hydrat kolagenu pozyskiwany z ryb łososiowatych. W jednej kapsułce znajdują się sproszkowane białka, wśród nich wszystkie budulcowe molekuły kolagenowe w tym hydroksylizyna i hydroksyprolina.

Dlaczego warto stosować kolagen w kapsułkach?
Molekuły powstają w drodze kolagenogenezy i wyłącznie w procesach metabolizmu kręgowców. Kolagen zawarty w Colvita jest w 100% anabolizujący, co znaczy, że nie może być spożytkowany, np. w energię ani wydalony z organizmu. Kolagen służy wyłącznie budowie nowych komórek, a jego przyswajalność stoi na tak wysokim poziomie, że nie wymaga udziału enzymatycznych procesów trawiennych. Wchłania się bezpośrednio z jelita. Co więcej kapsułki zawierają aktywną biologicznie witaminę E pod postacią D-alpha-tokoferolu z oleju wytwarzanego na zimno z ziaren zbóż, które nie zostały poddane żadnym modyfikacjom.

Estry tokoferolu są odporne na działanie tlenu, promieni ultrafioletowych oraz innych czynników degradacyjnych. Co ważne cechuje je 100-procentowa aktywność biologiczna. Pojedyncza molekuła witaminy E zabezpiecza przed działaniem wolnych rodników ponad 200 nienasyconych molekuł kwasu tłuszczowego; współdziała z witaminą C, karotenoidami, selenem, chromem oraz cynkiem.

Dlaczego kolagen Colvita jest najlepszy na rynku?
W skład Colvita wchodzi proszek pozyskany z mikronizacji konceptakli  alg  z gatunku Fucus vesiculosus, które posiadają zdolność gromadzenia niemal wszystkich mikroelementów i minerałów wchodzących w skład wody morskiej. Metoda przetwarzania (cell burst process) zastępuje tradycyjne suszenie i pozwala zachować w nienaruszonym stanie większość czynnych substancji morszczynu oraz wysoki poziom energii biologicznej.

Ryby, mimo że mają jedynie namiastkę układu odpornościowego, nie przenoszą chorób na człowieka. Kolagen w ich skórze jest identyczny jak u kręgowców wyżej rozwiniętych i całkowicie bezpieczny dla człowieka.

Wyświetlenia:(114)